Kycklingpaj LCHF

Glutenfri kycklingpaj 4-6 port

  • 75 gr kallt Smör
  • 1 dl Kokosnötmjöl
  • 1 dl Paranötmjöl
  • ½ dl Sesamfrön
  • 2 msk Fiberhusk
  • 1 Ekologiskt Ägg
  • 2 msk Vatten
  • 1 krm Havssalt

Skär smöret i små tärningar. Häll mjölsorterna, fiberhusk och salt i en bunke. Lägg ner smörtärningarna och knäck i ägget.

Om Du inte har de här två sorterna specialmjöl eller tycker de är för dyra, så går det att använda mald mandel istället. Uteslut då vattnet, annars blir pajdegen väldigt lös.

Blanda samman degen en minut med elvisp, tills smöret har arbetats in. Tryck ut den med handflatan i en smord pajform med löstagbar kant.

Ställ in i formen i kylen att stelna i 30 minuter, så sjunker den inte ihop under gräddningen.

Förgrädda pajskalet i 5 min på 200°.  Det blir även gott till efterrättspaj, om Du minskar på saltet och sötar lite med honung eller sukrin.

Pajfyllning

  • 3 dl Ugnsstekt Kyckling i bitar
  • 3 Ekologiska Ägg
  • 1 dl Ekologisk Keso
  • 1 dl Grädde
  • 2 dl Riven Ost
  • Havssalt och nymald Vitpeppar
  • Fryst Sparris

Tina sparrisen i saltat vatten. Fördela kycklingen över det förgräddade pajskalet.

Rör ihop äggen med grädde, keso och den rivna osten. Smaksätt med salt och peppar.

Fördela smeten över kycklingen, lägg över den tinade sparrisen.

Grädda på 200° i ca 30 minuter, tills äggstanningen känns fast.

Print Friendly

Kommentera