Kycklinggryta med bacon och rosépeppar

Kycklinggryta för 2

  • 100 gr stekt, tärnat Kycklingbröst
  • 50 gr stekt Kycklinglever
  • 3 skivor Bacon
  • 1 liten gul Lök
  • 1 väl mogen Tomat
  • 3 msk Smör
  • 1½ dl Grädde
  • ½ msk Ekologiskt Buljongpulver
  • 1 tsk Timjan
  • 1 tsk Rosépeppar
  • Havssalt och nymald Vitpeppar

Tärna baconet, skär tomat och lök i bitar. Stek baconbitarna gyllenbruna i smöret, tillsätt tomat och lök. Rör i kryddorna.

Låt puttra tills tomaten och löken blivit mjuka. Lägg i kycklingen och levern skuren i bitar. Häll på grädden och låt puttra tills grytan tjocknat. Koka under tiden några buketter Blomkål.

Servera med Gurka, Paprika, Färsk Koriander och den smörade blomkålen.

Print Friendly

Kommentera