Kycklinggryta för 2
- 100 gr stekt, tärnat Kycklingbröst
- 50 gr stekt Kycklinglever
- 3 skivor Bacon
- 1 liten gul Lök
- 1 väl mogen Tomat
- 3 msk Smör
- 1½ dl Grädde
- ½ msk Ekologiskt Buljongpulver
- 1 tsk Timjan
- 1 tsk Rosépeppar
- Havssalt och nymald Vitpeppar
Tärna baconet, skär tomat och lök i bitar. Stek baconbitarna gyllenbruna i smöret, tillsätt tomat och lök. Rör i kryddorna.
Låt puttra tills tomaten och löken blivit mjuka. Lägg i kycklingen och levern skuren i bitar. Häll på grädden och låt puttra tills grytan tjocknat. Koka under tiden några buketter Blomkål.
Servera med Gurka, Paprika, Färsk Koriander och den smörade blomkålen.