Kycklinggryta med bacon och oliver

Kycklinggryta 2 port

  • 250 gr Kycklingbröst
  • 50 gr Bacon
  • 1 röd Lök
  • 1 stor Tomat
  • 1 grön Spetspaprika
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 20 svarta Oliver
  • 3 msk Smör
  • 1 msk kallpressad Olivolja
  • 1 ½ dl vitt Vin
  • 1 tsk Ekologiskt Buljongpulver
  • Havssalt och nymald Vitpeppar

Skär kycklingen i 2-3 cm stora kuber. Skär paprikan i stavar och löken i klyftor. Tomaterna i bitar och vitlöken i tunna skivor. Strimla baconet.

Stek föst kyckling och bacon i två matskedar smör. Krydda och lägg över i en gryta. Stek grönsakerna i resterande smör och olivolja.

Häll ner i grytan och koka upp med vinet och buljongen. Tillsätt oliverna och låt puttra i 20-30 minuter på svag värme. Servera med en röra av Yoghurt, Majonnäs och Vitlök. Bladpersilja till garnering.

Print Friendly

Kommentera