Kryddstekt ryggbiff

(4 portioner)

  • ½ tsk malen kummin
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 krm timjan
  • 1 krm salvia
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 600 gram ryggbiff
  • 2 msk smör

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda samman kryddorna i en skål och krydda ryggbiffen med blandningen.

Bryn först ryggbiffen i smör och sätt sedan in den i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Biffen ska ha en innertemperatur på 58 grader om du vil ha den rosastekt och 62 grader om du önskar den genomstekt.

Låt biffen vila minst 5 minuter innan servering.

Servera biffen i skivor tillsammans med blomkålsmos och tsatsiki.

 Från Anna Halléns bok LCHF – husmanskost 

Print Friendly

One thought on “Kryddstekt ryggbiff

  1. Pingback:

Kommentera