Köttfärssås med variationsmöjlighet

(4 portioner)

  • 1 röd paprika
  • 10 champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör att steka i
  • ½ dl tomatpuré
  • 600g köttfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • riven parmesanost ( till servering)

Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Grovhacka svampen.

Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs i smör tillsammans med tomatpuré. Tillsätt köttfärsen och stek tills färsen är genomstekt.

Tillsätt svampen och paprikan. Stek ytterligare några minuter, tills svampen har fått färg. Tillsätt sedan krossade tomater, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.

Servera köttfärssåsen med zucchinispagetti och mullenusallad.

Från Anna Halléns bok LCHF - husmanskost 

 

 

 

Print Friendly

2 thoughts on “Köttfärssås med variationsmöjlighet

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Kommentera