Korv Stroganoff

Korv Srtoganoff med Broccoli, Sallad, Vitlöksyoghurt och Cocktailtomater

Korv Stroganoff 4 port

  • 500 gr Falukorv av god kvalitet med hög kötthalt
  • 2 Gula Lökar
  • 3 msk Smör
  • 2 dl Ekologisk Crème Fraiche
  • 3 dl Grädde
  • 1 dl Vatten
  • ½ tärning Ekologisk Buljong
  • 3 msk Tomatpuré
  • 2 msk Chilisås
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 dl Rödvin
  • 1 tsk Worcestersauce
  • 2 tsk Paprikapulver
  • Havssalt
  • Nymald Vitpeppar

Skär falukorven i strimlor och lökarna i klyftor. Bryn smör i en gryta, häll i korven och bryn runt om en stund. Tillsätt löken och låt fräsa med utan att ta färg. Strö över paprikapulvret, så det får bryna med, då utvecklas mer smak. Detsamma med tomatpurén, som Du tar i härnäst. Den blir mildare i smaken om den får bryna en stund.

Korv Stroganoff LCHF

Nu häller Du över rödvin, vatten, buljongtärning, worcester, senap och chilisås och låter koka in ett tag. Häll så i grädden och koka en stund.

Sänk värmen, tillsätt crème fraichen och låt småputtra en halv timme. Smaka av och krydda med salt och peppar. Servera med Broccoli eller Blomkål.

Korv Stroganoff med Blomkål, Sallad och Gurka

Print Friendly

Kommentera