Korv stroganoff

(4 portioner)

  • 600 g mild korv med minst 70% kötthalt
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör att steka i
  • 3 msk tomatpuré
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 2 msk kalvfond
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Skär korven i strimlor. Skala och finhacka löken. Hetta upp i smör i en stor gryta och stek korven tillsammans med lök och tomatpuré. Tillsätt vispgrädde, crème fraiche, fond, senap och paprikapulver. Salta och peppra.

Låt småputtra cirka 30 minuter.

Servera med blomkålsris.

 Från Anna Halléns bok LCHF – husmanskost 

Print Friendly

One thought on “Korv stroganoff

  1. Pingback:

Kommentera