Kokosbröd LCHF

Kokosbröd 10-12 st

  • 2 dl Ekologiska Kokosflingor
  • 1 dl mixade Ekologiska Jordnötter eller Hasslenötter
  • 2 Ekologiska Ägg
  • 1 dl riven  Gräddost
  • 3 msk  Crème Fraiche
  • 1 msk smält Ekologiskt Kokosfett
  • 2 tsk Kanel
  • ev 2 tsk Björksocker
  • ½ tsk Fiberhusk
  • ½-1 krm Havssalt

Blanda de finmixade nötterna med kokos och fiberhusk. Knäck i äggen, rör ner dem med crème fraichen. Riv osten grovt och rör ner.

Smaksätt med kanel, salt och socker. Rör till sist i det smälta kokosfettet. Blanda allt väl och låt stå en halvtimme, så sväller Fiberhusken. Smaka av om smeten är lagom salt.

Värm ugnen till 200°. Klicka ut smeten i matskedsstora högar på bakplåtspapper. Platta till dem lite, så blir de jämnare gräddade.

Baka i 12-15 minuter så de får lite färg. Låt svalna på galler.

Frys in och tina eftersom i brödrosten. Ät dem som de är, med smör eller med en god ost, t.ex Camembert. Perfekt att ta med ut som utflyktsmackor eller på resa.

Print Friendly

Kommentera