”Kålibåli”

Originalreceptet heter något annat men jag har LCHF-anpassat den och tricksat till den, till min familjs smaklökar. För att dottern inte ska tro att det är köttfärssås och bli besviken har namnet KÅLIBÅLI uppstått.

  • 1 kg färs
  • 1/2 vitkålshuvud
  • 1 lök
  • 2 msk sweet and sour sauce (leta efter en som innehåller lite tillsatser och lite socker)
  • 3 msk soja
  • salt
  • peppar

Finstrimla vitkålen, jag brukar använda en matberedare men det funkar ju även med osthyvel. Hacka löken.

Fräs vitkål, lök och färs i en stor stekpanna. Tillsätt smaksättningarna, låt puttra på 10-20 minuter på lite lägre värme.

Under tiden gör du en rejäl laddning med aioli, om du inte förberett den dagen innan.

Vill du bryta smakerna lite så äter du tillsammans med en grönsallad.

Print Friendly

Kommentera