Indisk kokoswok

Snabbt och enkelt. Precis som jag vill att det ska vara. Jag tycker om när allt ska tillagas i en och samma panna och allt blir klart samtidigt. Det ser ut som en massa ingredienser men det mesta är torra basvaror som du ändå brukar ha hemma. Saknar du något så kan du alltid utesluta det. Det är sällan ett recept behöver ha alla ingredienser för att smaka gott.

(4 portioner)

  • 4-6 kycklingfiléer
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • ½ zucchini
  • 1 tsk ingefära
  • ½ tsk kardemumma
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 dl jordnötter
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 2 msk kokosfett, gärna med smak

Kokosfett att woka i.

Skär kycklingen i tunna strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär löken i tunna skivor. Skär zucchini i tunna stavar.

Hetta upp woken ordentligt. Fräs kycklingen i kokosfett ett par minuter. Lyft ur kycklingen. Tillsätt mer kokosfett och woka grönsakerna i ca 2-3 minuter.

Tillsätt kryddor, jordnötter, kokosflingor och kycklingen. Häll på kokosmjölken, tillsätt gärna någon extra msk kokosfett och låt puttra på svag värme under lock i ca 5 minuter.

Fantastisk gott tillsammans med blomkålsris smaksatt med Cream cheese.
Hämtad från Anna Halléns storsäljare LCHF för kvinnor 

Print Friendly

Kommentera