Grönkålsgratäng

Vad gör man med grönkålen som inte går åt till garnering runt skinkan?

Hos oss blev det grönkålsgratäng med inspiration från min systerdotter som gjorde en grönkålspaj  på julafton.

Jag piffade upp den med lite andra rester som fanns i kylen.

Receptet:

  • grönkål finskuren
  • lite persilja
  • 1 st gul lök hackad
  • 2 klyftor vitlök hackad
  • 1 paket bacon i småbitar
  • ca 10 skivor salami
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1,5 dl riven ost Västerbotten tog jag

Bryn lök och vitlök, bacon och fräs till grönkålen. Lägg allt i en smörad ungsform. Lägg salamin ovanpå och strö över persiljan.

Vispa ihop ägg och grädde och blanda i osten. Häll över i formen och grädda ca 40 min i 200 grader.

Jätte, jättegott!

Print Friendly

The following two tabs change content below.
Pelargonfantasten som utstrålar sprudlande glädje och kunskap. Här är hon med i gänget därför att hon är kostrådgivare men inläggen kommer ofta handla om hennes andra kunskapsområden, nämligen massage, zonterapi, triggerpunkter, reiki healing och hälsokost.

Latest posts by Lena Larsson (see all)

Kommentera