Grekisk snabblax

Under min underbara vecka på Kreta, där jag var på hälsoresa, så fick jag en massa inspiration till LCHF-recept som var baserade på fisk och skaldjur. Att servera lax med fetaost och oliver var helt nytt för mig. Men en smakupplevelse som jag gärna vill dela med mig av.

(4 portioner)

  •  4 bitar lax
  • 200 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 20 svarta oliver
  • 8 körsbärstomater
  • 1 msk smör

Sätt ugnen på 200 grader.

Smöra en ugnsfast form och lägg i laxen.

Lägg fetaost och crème fraiche i en bunke och mixa till en slät smet med en stavmixer. Bred ut krämen på laxbitarna. Halvera oliverna och skiva körsbärstomaterna. Fördela på laxen.

Låt stå i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Om du önskar, servera med krispig sallad.

Hämtad från Anna Halléns storsäljare LCHF för kvinnor 

Print Friendly

Postad i Fisk den av .

Om Anna Hallén

Anna har drivit sitt företag med inriktning på lågkolhydratkost sedan 2005 och har stor erfarenhet av viktminskning, värk och välmående och hur kosten styr våra hormoner, enzymer och signalsystem. Omtyckt föreläsare, erfaren kurshållare och författare till flera succéböcker. Från hösten 2012 kan du utbilda dig till kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar.

Kommentera