Frallor!

Fick äntligen tid att baka de supersnabba enkla LCHF-frallorna med Bakerix. Recept finns smidigt på påsen.

Jag är verkligen KASS på att baka normalt sett (typ nybakta sockerkakor som man kan slå ihjälp någon med) men LCHF har gett ett nytt liv till mina resultat.

Detta brödet har alltså bara bakerix och ägg som ska blandas (efter att du vispat ägget länge). Efter att det fått stå en stund så klickar du ut på en plåt. Jag nöjde mig där. På receptet stod att man kund forma till dem med blöta händer och de hade säkert blivit lite finare i formen då. Dessutom skulle man lägga på pumpafrön men det skippade jag också.

Jag gillar dem som fullgott brödsubstitut. Det var en skön känsla att ha den lilla frallpåsen på bänken och njuta av en macka nu och då. Massor smör och ost - mums!

Men barnen gillade tyvärr inte… mottager gärna tips hur man kan göra dem mer barnvänliga? Någon krydda? Brödet har ju en lite annorlunda smak jämfört med vanligt bröd vilket är helt ok för mig, men tydligen inte för dem.

Du köper Bakerix enklast från www.lchfbutiken.se Jag har själv har ett gäng påsar som jag ska kränga på torget i Linköping i vår (2012) om någon har vägarna förbi.

Bakerix innehåller: Blancherad sötmandel, kokosnötsmjöl, xanthan, bakpulver, salt.


När Pia Nyberg inte skriver här eller jobbar med sidan, hittar ni henne på Pia Nyberg.

Print Friendly

Kommentera