Fläskpannkaka

Tål du lite kolhydrater är det fantastiskt gott att servera lite rårörda lingon till. Om du inte tål mandel eller inte har mandelmjöl hemma kan du byta 1 dl mandel mot 250 gram keso. 

(4 portioner)

  • 100 -150 gram gräddost
  • 8 Ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk husk
  • 2 paket bacon i bitar
  • smör att steka i

Sätt ugnen på 250 grader.

Riv osten. Vispa äggen med en gaffel och tillsätt grädde. Blanda ner nötmjöl, ost och husk salt. Låt stå i 10 minuter.

Stek tärnad bacon knaprigt i smör. Lägg bacon i äggsmeten och häll i en ugnsfast form.  Grädda i ugn i 40 min tills ugnspannkakan fått fin färg.
Hämtad från Anna Halléns storsäljare LCHF för kvinnor 

Print Friendly

2 thoughts on “Fläskpannkaka

  1. Pingback:

Kommentera