Fisksoppa med lax och räkor

(4 portioner)

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 dl vatten
  • 1 dl torr vit vin (fungerar även utan)
  • 2 msk fiskfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm vitpeppar
  • 400 g vit fisk, till exempel torskfilé
  • 100 g kallrökt lax
  • 2 dl skalade räkor
  • 2 msk hackad dill

Skala och finhacka löken och fräs den sedan i smör i en stor gryta.

Tillsätt vatten, vin, fiskfond, och vispgrädde. Smaksätt med peppar. Låt koka 5 minuter.

Skär den vita fisken i stora kuber och strimla laxen.

Lägg den vita fisken i grytan och sänk värmen. Låt sjuda cirka 3 minuter. Fisken är färdig när den är vit även inuti. Ta av grytan från värmen och tillsätt lax, räkor och dill.

Servera genast med en klick crème fraiche eller aioli.

 Från Anna Halléns bok LCHF – husmanskost 

Print Friendly

Postad i Fisk den av .

Om Anna Hallén

Anna har drivit sitt företag med inriktning på lågkolhydratkost sedan 2005 och har stor erfarenhet av viktminskning, värk och välmående och hur kosten styr våra hormoner, enzymer och signalsystem. Omtyckt föreläsare, erfaren kurshållare och författare till flera succéböcker. Från hösten 2012 kan du utbilda dig till kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar.

One thought on “Fisksoppa med lax och räkor

  1. Pingback:

Kommentera