Dilltorsk med skirat smör och rivna morötter

(4 portioner)

  • 800 g torskfilé eller annan vit fisk
  • 1 röd paprika
  • 4 morötter
  • 1 tsk riven pepparrot
  • 6 dl vatten
  • 3 tsk salt
  • 2 dl hackad dill
  • 4 skivor citron
  • 100 g smält smör

Skär fisken i portionsbitar. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Skala och riv morötterna. Skala och riv pepparroten.

Koka upp vatten och salt i en kastrull eller panna med stor botten.

Lägg i torskfilén som ska täckas med vatten. Fisken är klar på ett par minuter, lite beroende på tjocklek.

Lyft upp fisken ur vätskan och toppa med dill, paprika, riven pepparrot och smält smör. Servera med blomkålspotatis, rivna morötter och en citronklyfta.

 Från Anna Halléns bok LCHF – husmanskost 

Print Friendly

Postad i Fisk den av .

Om Anna Hallén

Anna har drivit sitt företag med inriktning på lågkolhydratkost sedan 2005 och har stor erfarenhet av viktminskning, värk och välmående och hur kosten styr våra hormoner, enzymer och signalsystem. Omtyckt föreläsare, erfaren kurshållare och författare till flera succéböcker. Från hösten 2012 kan du utbilda dig till kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar.

One thought on “Dilltorsk med skirat smör och rivna morötter

  1. Pingback:

Kommentera