Biff i currysås

4 Port

  • 400 gr ryggbiff, helst gräsbeteskött
  • 2 dl grovt strimlad purjolök
  • 10 champi0jnoner i bitar
  • 4 dl grädde
  • 2+3 msk smör
  • 1-2 tsk curry
  • ½ tsk Worcestershiresauce
  • havssalt och nymald vitpeppar
  • 4 morötter

Strimla biffen och purjolöken. Skär svampen i bitar. Bryn 2 msk smör och stek köttet gyllenbrunt. Häll över i en gryta och bryn svampen i resten av smöret. Rör ner purjolöken och låt den steka med en stund.

Häll svampblandningen över köttet. Krydda med curry, salt och peppar. Häll så över grädden och lite Worcester.

Låt puttra på svag värme en stund, tills såsen tjocknar.

Servera med kokta, smörsvängda morotsskivor. Persilja och finhackad paprika över.

Print Friendly

Kommentera