3 Avocadoröror

Avocadoröra med Paprika, Chili och Vitlök 2 port

  • 1 välmogen Avocado
  • ½ dl Majonnäs
  • ½ finhackad röd Paprika
  • 2 msk hackad Persilja
  • 1 finhackad Vitlöksklyfta
  • 1 krm Chiliflingor
  • Granatäppelvinäger eller Balsamvinäger
  • Havssalt

Mosa avocadon med en gaffel. Blanda med majonnäs, paprika, vitlök och persilja.

Smaksätt med vinäger, chili och salt. Låt stå i kylen och mogna en stund.

Avocadoröra med Aubergine, Tomat och Majonnäs 2-3 port

  • 2 dl tärnad Aubergine
  • 1 röd Paprika
  • 6 Cocktailtomater
  • 3 msk Smör
  • 1 Avocado
  • 1 dl Majonnäs
  • 1 tsk Granatäppelvinäger eller Balsamvinäger
  • 1 tsk Oregano
  • Havssalt och nymald Vitpeppar

Bryn auberginen i smöret tills det fått färg, krydda med salt och peppar.

Skär paprika och tomater i små bitar. Låt paprikan steka med auberginen 5 minuter.

Rör ner tomaterna och krydda med oregano. Låt fräsa en minut, inte längre för då blir tomaterna mjuka.

Ta från värmen och smaksätt med vinäger. Rör ner majonnäsen och smaka av om det behövs mer kryddor.

Blanda försiktigt ner avocadon skuren i små bitar. Låt stå en stund så utvecklas smakerna mer.

Avocadosallad med Dill 1-2 port

  • 1 Avocado
  • 1 Tomat
  • 1 dl tärnad Gurka
  • 2 msk finhackad Dill
  • 2 msk Kallpressad Olivolja
  • 1 tsk pressad Citron
  • Havssalt

Skär avocadon i små tärningar. Kärna ur och tärna tomaten. Blanda tomat, gurka och hackad dill.

Smaksätt med citron, olivolja och salt. Vänd försiktigt ner avocadotärningarna.

Print Friendly

Kommentera