”Pizza” med köttfärs, tomater och oliver

(4 rejäla portioner) 

  • 240 g Philadelphiaost
  • 8 ägg
  • knappt 4 dl vispgrädde
  • 10 dl riven ost
  • 4 msk torkad oregano
  • 4 gul lök
  • 600 g nötfärs eller lammfärs
  • smör att steka i
  • 12 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • cocktailtomater
  • svarta oliver
  • rucolasallad
  • olja och vinäger

Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper på bakplåtar. Vispa ihop philadelphiaost och ägg till en jämn smet.

Tillsätt grädden, osten och oregano. Häll allt på plåtarna, och bred ut till en jämn botten.

Grädda i 25–30 minuter tills den blir gyllene.

Hacka löken fint. Stek lök och färs i smör och tillsätt tomatpuré. Smaka av med salt och peppar.

Lägg köttfärsröran på ”pizzabotten” och dekorera med tomater, oliver och sallad. Ringla över olja och vinäger och strö över lite salt och peppar.

Print Friendly

Postad i Paj, pizza, taco den av .

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

Kommentera