Fisk med smörsås och ägg

 (4 portioner)

  • 3 schalottenlökar
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vitt vin
  • 250 g smör
  • salt och peppar
  • lite saft från en citron
  • 6 ägg
  • ca 600 g vit fisk, t.ex. kolja eller torsk
  • salladsblad

Skala och hacka schalottenlöken fint. Blanda löken med vinäger och vitt vin i en kastrull och koka ihop till ca hälften. Sila bort löken och häll tillbaka reduktionen i kastrullen. Sätt plattan på medelvärme och klicka i smör som du rör i under kraftig vispning. Då tjocknar såsen till en fin slät smörsås.

Ta av från värmen och smaka av med salt och peppar samt lite citronsaft.

Koka äggen 7 minuter och mosa dem sedan med en gaffel. Koka fisken försiktigt i saltat vatten i ett par minuter. Servera med såsen, mosat ägg och sallad.

Print Friendly

Postad i Fisk den av .

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

One thought on “Fisk med smörsås och ägg

  1. Pingback:

Kommentera