- 3 schalottenlökar
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 dl vitt vin
- 250 g smör
- salt och peppar
- lite saft från en citron
- 6 ägg
- ca 600 g vit fisk, t.ex. kolja eller torsk
- salladsblad
Skala och hacka schalottenlöken fint. Blanda löken med vinäger och vitt vin i en kastrull och koka ihop till ca hälften. Sila bort löken och häll tillbaka reduktionen i kastrullen. Sätt plattan på medelvärme och klicka i smör som du rör i under kraftig vispning. Då tjocknar såsen till en fin slät smörsås.
Ta av från värmen och smaka av med salt och peppar samt lite citronsaft.
Koka äggen 7 minuter och mosa dem sedan med en gaffel. Koka fisken försiktigt i saltat vatten i ett par minuter. Servera med såsen, mosat ägg och sallad.
Pingback:
Veckans kasse nummer 2 | KRG - så mycket godare!