Snabb Chicken Korma

  • 4 kycklingbröst
  • 2 små gula lökar
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 8 msk ekologiskt kokosfett
  • med smak
  • 4 dl kokosgrädde
  • 8 msk mandelmjöl
  • 4 tsk pressad citron
  • 4 tsk gurkmeja
  • 4 krm kardemumma
  • 4 krm kanel
  • havssalt och nymald vitpeppar

Skär kycklingen i tunna strimlor och löken i smala klyftor. Stek i kokosfettet, tills det fått lite färg.

Krydda med salt, peppar, vitlök, gurkmeja, kanel och kardemumma. Låt alltsammans fräsa en minut under omrörning.

Tillsätt mandelmjöl, kokosgrädde och citronsaft. Koka upp och låt puttra några minuter, tills grytan tjocknat.

Servera med sallad, persilja, tomatklyftor och rostade kokosflagor.

Detta kan du förbereda:  Skär kycklingen.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn från Birgitta Höglund

 

Print Friendly

Kommentera