Revben och stekt aubergine

• stekpåse
• 800 g tjockskurna revbensspjäll
• kinesisk soja
• vitlök
• sambal oelek (eller annan chili)
• rosmarin
• 2 aubergine
• (2 dl creme fraiche)

Sätt ugnen på 175°. Lägg revbenen i stekpåsen och pensla köttet runt om med soja, vitlök, pressad vitlök, sambal oelek och smulad rosmarin. Knyt ihop påsen och sätt in i ugnen i cirka femtio minuter.

Skär auberginen i tärningar, lägg i en form, salta och ringla över rapsolja. Blanda runt och sätt in i ugnen i en kvart.

Om du vill ha sås till, koka ihop 2 dl creme fraiche i en kastrull och häll i av spadet från stekpåsen till lagom konsistens. Salta och krydda mer om det behövs.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn från Jeanette Sjösten

Print Friendly

Kommentera