Laxsoppa med thaismaker

  • 4 laxfiléer
  • 1/2 röd chilifrukt
  • en bit färsk ingefära
  • 6 dl vatten
  • 2 tsk grön currypasta
  • 250 g sockerärtor
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 2 tsk fisksås
  • 3 msk pressad lime
  • en stor knippa färsk koriander
  • salt och peppar

Skär laxen i tärningar. Klyv chilifrukten på längden, skrapa bort kärnor och väggar och strimla chiliköttet. Riv ingefäran.

Koka upp vatten i en gryta och tillsätt currypasta, chili och ingefära. Lägg i lax och sockerärtor och låt sjuda 4–5 minuter.

Blanda i kokosmjölk, fisksås, limesaft och hackad koriander. Låt det hela bli varmt men inte koka.

Smaka av med salt och peppar.

 Detta kan du förbereda: chilifrukten, ingefära.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn från Klara Desser

Print Friendly

Postad i Fisk, Lunch/middag, Soppor den av .

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

Kommentera