Lax bakad i pecorino- och citronvinägrett

  •  4 laxfiléer eller laxkotletter
  •  1 dl olivolja
  •  1 citron, rivet skal och saft
  •  1 dl pecorino, riven (fårost av parmesantyp)
  •  1 dl hackad persilja, basilika och rosmarin
  •  0,5 msk flytande honung
  •  Salt och peppar
  •  1 knippe grön sparris
  •  1 ask körsbärstomater

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda olivolja, citron, pecorino, örter och honung till dressingen. Lägg laxen på bakplåtspapper i en ugnsfast form. Salta och peppra. Häll dressingen över laxen och tillaga i ugnen i ca 20 min.

Salta och stek färsk eller fryst grön sparris i smör i en stekpanna. Ringla lite olivolja över den stekta sparrisen och servera den och tomaterna till laxen.

 

Detta kan du förbereda:  Blanda dressingen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn från Cecilia Hedkvist

Print Friendly

Kommentera