Lammkotlett med chèvrekeso

  • 250 g keso
  • 120 g chèvre
  • 5–6 soltorkade tomater
  • salt och peppar
  • gröna salladsblad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 4 stora lammkotletter eller 8 mindre
  • rikligt med smör att steka i

Mixa keson med chèvre och soltorkade tomater. Smaka av med salt och peppar. Blanda salladen med olja och vinäger. Strö över lite salt och peppar.

Stek lammkotletterna i rikligt med smör, eller grilla på utegrill. Salta och peppra. Servera köttet med salladen och chèvrekeson.

Detta kan du förbereda: chèvrekeson

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn från Klara Desser

Print Friendly

Postad i Lamm, Lunch/middag den av .

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

Kommentera