Kyckling Korma

 kycklingbröst för fyra personer
 2 vitlöksklyftor
 3 cm ingefära
 1 rödlök
 1 tsk kardemumma
 0,5 tsk salt
 1 burk kokosmjölk
 färsk hackad koriander som dekoration
 smör eller ännu hellre, indiskt ghee
 (grekisk yoghurt)
 1 blomkålshuvud

Riv ingefäran, hacka vitlök och rödlök.

Skär kycklingen i små bitar och fräs i smör. Blanda i övrig kryddning förutom koriandern. Fräs runt. Tillsätt kokosmjölken och låt puttra 20 minuter på svag värme, gärna längre. I Indien låter man maten koka lääänge så gärna längre ändå.

Vid servering klar strör du över koriandern. För de som önskar klickar även över en kall klick yoghurt. Ät med blomkålsris.

BLOMKÅLSRIS

Riv blomkålen med ett rivjärn. Lägg i kokande vatten 10 sekunder. Häll av i durkslag.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn från Pia Nyberg

Print Friendly

Kommentera