Kräftstjärtar med vitlök, creme fraiche och baconströssel

  •  2 burkar kräftstjärtar
  •  5 dl creme fraiche
  •  1-2 vitlöksklyftor
  •  0,5-1 dl hackad dill
  •  Salt och peppar
  •  1 paket bacon
  •  1 litet eller ½ stort vitkålshuvud

Strimla vitkålen fint. Låt kräftstjärtarna rinna av. Strimla bacon och stek i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.Lägg creme fraiche i en kastrull och pressa i vitlöken. Värm upp och lägg i kräftstjärtar. Salta och peppra. Låt allt bli varmt.

Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull och lägg i vitkålen. Låt den få ett snabbt uppkok så att den behåller lite tuggmotstånd. Låt vitkålen rinna av i ett durkslag.

Servera vitkålen som pasta, häll över såsen och toppa med baconströssel.    

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn från Cecilia Hedkvist

Print Friendly

Kommentera