Köttfärssås med zucchinispaghetti

• 600 g blandfärs
• ½ gul lök
• 1 burk krossade tomater
• 4 dl vispgrädde
• 1 vitlöksklyfta
• salt
• peppar
• chili i någon form (färsk, pulver, sambal oelek, flakes)
• tomatpuré
• (valfria kryddor)

Hacka löken. Bryn färs och lök, krydda och häll på krossade tomater, grädde och tomatpuré. Smaka av och krydda efter behov.

Zucchinispaghetti

• 2 zucchini

Skala zucchinin med potatisskalare. Fortsätt sedan göra ”bandspagetti” med potatisskalaren. Koka upp vatten i en stor gryta. Lägg ner zucchinistrimlorna och koka 10 sekunder. Häll av vattnet. Gör detta precis innan servering, det sjunker ihop snabbt när det svalnar och blir en klump i grytan. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn från Jeanette Sjösten

Print Friendly

Kommentera