Ingefärsmarinerad kyckling, stekt squash och krämig gräslökssås

(4 personer)

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 squash
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1 dl finhackad gräslök
  • salt och svartpeppar

Marinad:

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk mald ingefära
  • 1 krm paprikapulver

Blanda alla ingredienser till marinaden. Pensla kycklingfiléerna med marinaden och lägg i en ugnsform. Tillaga kycklingfiléerna i 175 grader tills kyckling har en innertemperatur av 70 grader (ca 20 minuter).

Skär squashen i 1 cm tjocka skivor. Salta på båda sidor och lägg på ett galler och låt saltet dra ut vätska under minst en halvtimme. Torka av squashen och stek i rejält med smör, krydda med svartpeppar.

Servera med gräslöksås.

Häll upp grädden i en kastrull och koka upp. Lägg i dijonsenapen och låt såsen koka i ca 15 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar. Rör sist ner gräslöken.

Detta kan du förbereda: marinaden

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn från Erika Björklund

 

 

Print Friendly

Kommentera