Grillade fläskfiléspett med fetaostsallad

  • 500 g fläskfilé
  • 3 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1/2 tsk mald koriander
  • 1 1/2 tsk chilipulver
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • salt och peppar
  • 200 g haricots verts
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 liten rödlök
  • 1 liten burk svarta oliver
  • 150–200 g fetaost
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger

Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor. Skär köttet i små kuber. Blanda kött, olja, vitlök och kryddor i en skål.

Låt marinera i kylen så länge du har tid. En bra idé är att lägga köttet i marinad på morgonen.

Kärna ur paprikorna och skär i mindre bitar. Varva kött och paprika på spett.

Sätt ugnen på 250° och grillelement. Grilla spetten i övre delen av ugnen ca 10 minuter. Eller grilla dem över glöd på utegrillen. Krydda med salt och peppar.

Koka haricots verts ett par minuter. Skär dem i mindre bitar. Dela cocktailtomaterna och finhacka rödlöken.

Blanda haricots verts med tomater och rödlök i en skål. Blanda ner svarta oliver och smula över fetaosten.

Ringla över olivolja och vinäger, salta och peppra.

Detta kan du förbereda: Skär paprikor. Marinera köttet på morgonen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn från Klara Desser

Print Friendly

Postad i Kött (fläsk, nöt), Lunch/middag den av .

Om Klara Desser

Kostrådgivare men också välkänd och omtyckt kokboksförfattare med nu hela 13 titlar bakom sig. Från början grafisk formgivare, en utbildning som tillsammans med ett stort intresse för matlagning och hälsa resulterade i en karriär som kokboksförfattare. Äkta maken Hans Desser tar de aptitretande fotografierna och det mesta av jobbet med kokböckerna försiggår i parets kök i Svedala utanför Malmö. Gör regelbundet recept till Expressens LCHF-bilaga och planerar för kommande böcker.

Kommentera