Fisksoppa med kokosgrädde

• 400 gr skinn och benfri lax
• 4 dl blomkålsbuketter
• 4 dl zucchini i bitar
• 1 röd paprika i strimlor
• 4 msk smör
• 2 msk riven ingefära
• 2 msk curry
• 2 tsk chiliflingor
• 4 dl kokosgrädde
• 2 dl vatten
• 2 msk pressad citron
• havssalt

Fräs grönsakerna tillsammans med curry och chili i smör. Häll på kokosgrädde och koka upp. Låt puttra några minuter.

Koka under tiden upp vattnet med citronsaft och salt, ta från värmen och lägg i fiskbitarna. Låt fisken ligga och dra i det heta vattnet ett par minuter, så blir den färdigkokt. Späd soppan med vattnet och smaka av om det behövs mer krydda.

Lägg laxbitar i botten på en mugg eller skål. Skeda över soppan och lägg några fiskbitar till på toppen. 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn från Birgitta Höglund 

Print Friendly

Kommentera