Festlax med dillsås

  • 4 bitar lax à 200 gr
  • 4 msk smör
  • 6 dl grädde
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl finhackad dill
  • 2 tsk pressad citron
  • havssalt
  • nymald vitpeppar

Tillbehör

  • 2 zucchini
  • sallad på ruccola, grön paprika, granatäpplekärnor, dill med citron och kallpressed olivolja som dressing.

Börja med såsen. Låt grädden koka ihop på medelhög värme, tills ungefär hälften återstår. Krydda såsen med citron, salt och peppar.

Stek under tiden laxen i smöret, salta och peppra. Ett par minuter på var sida räcker, då blir den inte torr. Dra från värmen och låt eftersteka några minuter i pannan.

Stek skivad zucchini i smör, krydda även dem med salt och peppar.

Dra såskastrullen från värmen och rör ner majonnäs och dill, smaka av om det behövs mer kryddor eller citron.

Lägg upp laxen på en bädd av dillsåsen med zucchiniskivorna bredvid.

Detta kan du förbereda: 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn från Birgitta Höglund

 

 

Print Friendly

Kommentera