Falukorv i ugn och blomkålsmos

  •  600 g falukorv med hög kötthalt
  •  ost
  •  tomatpuré
  • ett stort blomkålshuvud
  •  50 g smör
  •  salt
  •  muskotnöt
  •  1 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 225°. Skär ett snitt på längden i falukorven och bred tomatpuré i skåran. Lägg i ostskivor och sätt in i ugnen i 20 minuter eller tills det blivit fin färg och osten smält.

Skär blomkålen i små bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa blomkålen till puré med en stavmixer. Klicka i smör, krydda och rör ihop. Smaka av och häll i grädde om du vill ha det lösare. Det går också att variera med riven ost.

 

Detta kan du förbereda: skär blomkålen

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn fråJeanette Sjösten

 

 

 

Print Friendly

Kommentera