Chicken à la King

Du är sen och om en halvtimme ska middagen stå på bordet. Köp en färdiggrillad kyckling, grädde och lite grönsaker så kan du trolla ihop en Chicken à la King på nolltid.

  • ½ kg färdiglagad benfri kyckling
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 1 gul lök
  • 2 dl svamp i bitar
  • 3 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 msk kycklingfond
  • (några matskedar vitt vin)
  • 4 dl vispgrädde
  • ½ tsk fiberhusk
  • havssalt
  • peppar

Skär kycklingen i mindre bitar. Klyfta löken fint och skär paprikan i strimlor. Bryn smöret och fräs svampen i 5 minuter, krydda med salt och peppar. Tillsätt lök, paprika och tomatpuré, låt fräsa med 5 minuter till. Strö fiberhusken över grönsakerna, rör om. Häll på grädde, kycklingfond och eventuellt lite vin. Koka upp och låt puttra en liten stund till såsen tjocknar. Rör till sist ner kycklingbitarna och låt puttra så de blir varma.

Detta kan du förbereda: Skär kycklingen i bitar. Skär grönsakerna.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn från Anna Hallén 

 

 

Print Friendly

Kommentera