Annas kyckling i ugn

Jag tycker om maträtter där allt blir klart samtidigt. Smakar de sedan ljuvligt och är fulla av nyttigheter så kan det ju inte bli bättre. Jag har ännu inte hittat ett barn eller tonåring som inte tycker om detta rätt. Även om några gärna slipper champinjonerna.

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 paket tärnad bacon
  • 10 champinjoner
  • 5 dl crème fraiche
  • 2-3 dl riven ost
  • Paprikakrydda
  • Chilikrydda

Sätt ugnen på 200 grader. Knaperstek bacon i en stekpanna. Lyft ur baconet. Dela champinjonerna på mitten och stek dem i baconfettet. Lägg tillbaka bacon i pannan och häll över crème fraiche. Rör om, krydda med paprika och chili. Låt puttra lite på svag värme. Ta en ugnsfast form och lägg i filéerna sida vid sida. Häll över baconsåsen och toppa med den rivna osten. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Servera med snabbsallad.

Snabbsallad

  •  10-12 cm gurka
  •  250 gram körbärstomater
  •  1 röd paprika
  •  1 grönt äpple

Kärna ur paprikan. Tärna gurka, paprika och äpple i små bitar. Dela körsbärstomaterna. Lägg allt i en skål och servera.

Detta kan du förbereda: Kvällen innan kan du lägga fryst kyckling i kylskåpet (om du inte köpt färsk!). Riv osten och dela champinjonerna.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bidrag till veckomenyn från Anna Hallén 

 

 

Print Friendly

Kommentera